Circulus

 

 

De fiets met een verhaal:

Aan de Westfalenstraat 5 in Deventer vindt u de Fietsenwerkplaats (onderdeel van Circulus-Berkel B.V.). Wij zijn een erkend leerwerkbedrijf waar u terecht kan voor fietsreparaties of voor de aanschaf van gebruikte en nieuwe fietsen.

Wij geloven er in dat er voor iedereen een geschikte werkplek kan zijn en bieden daarom werkplekken aan mensen die (nog) niet in aanmerking komen voor een reguliere baan. We leveren daarbij zowel maatwerk voor u als klant als voor de monteurs; er wordt gekeken naar wat iemand kan en wil. De werkzaamheden variëren van demontagewerk tot eenvoudige reparaties, van het ambachtelijk spaken van een wiel tot het compleet opbouwen van een Recycle of het "verhippen" van een fiets. Daarbij bieden we uitdagend werk in een plezierige werkomgeving. De ervaring leert dat dit het beste leidt tot groei van de medewerkers. Doordat de medewerkers van de fietsenwerkplaats verschillende technische vaardigheden hebben, is er een mooi team ontstaan dat in staat is om kwalitatief goede en mooie fietsen klaar te maken. Deze worden vervolgens verkocht aan de voorzijde van de werkplaats.

Onze product:

Gebruikte fietsen worden door onze fietsenmakers in eerste instantie beoordeeld. Daarbij wordt ingeschat of de fiets enkel nog bruikbaar is om de onderdelen te hergebruiken of dat de gehele fiets weer  kan worden opgeknapt tot een verkoopbare 2e hands fiets. Duurzaamheid staat hierbij hoog in ons vaandel en we proberen zoveel mogelijk materiaal te reviseren. 

Naast de aanschaf van een gebruikte fiets kun u ook bij ons terecht voor:

  • reparaties en onderhoud aan uw fiets
  • de Recycle, die hier helemaal wordt opgebouwd uit tweedehands en nieuwe onderdelen.
  • de Verhipmijnfiets; uw eigen bekende fiets, maar helemaal volgens uw wensen gepimpt. 
  • de Bedrijfsfiets. een fiets die representatief is voor uw bedrijf in de bekende bedrijfskleuren met daarop reclame-uitingen op het frame.

De herkomst van onze fietsen:

De Fietsenwerkplaats is onlosmakelijk verbonden met het fietsdepot van Deventer. In het fietsdepot staan fietsen die niet, binnen de termijn die daarvoor geldt, worden opgehaald. Dit gebeurd echter niet zomaar en gebeurd volgens een strenge procedure. Zo worden bij binnenkomst  deze fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. Wanneer een fiets als gestolen geregistreerd staat wordt de politie geïnformeerd en de eigenaar benaderd. Is dat niet het geval, dan worden ze via ons registratiesysteem op de website: www.verlorenofgevonden.nl geplaatst. Daar kan een klant zijn/haar zoekgeraakte fiets, met behulp van een zoekmachine, proberen te vinden. Wanneer de fiets niet wordt opgehaald door een eigenaar gaat de fiets naar de fietsenwerkplaats. Zij beoordelen of het nog mogelijk is om hier een kwalitatief goede fiets van te maken.

Veel bewoners van Deventer kiezen er tegenwoordig ook voor om hun oude fiets te doneren. Zo komt de fiets niet tussen het oud-ijzer terecht en kunnen de nog bruikbare onderdelen nog worden gebruikt. Zodoende werkt men duurzaamheid in de hand en geeft men een beginnende fietsenmaker de kans om het vak te leren.