Circulus

Duurzame fietsen met een verhaal

De recycle wordt opgebouwd uit een gebruikt frame dat wordt gezandstraald en gecoat in een nieuwe kleur. Vervolgens wordt de Recycle met dat frame en nieuwe onderdelen en/of goede 2e hands onderdelen opgebouwd tot een prachtige nieuwe fiets.

button bike configuratorAfhankelijk van de uitstraling die uw fiets moet krijgen (Retro, Sportief, Sjiek of Modern) zijn diverse mooie details mogelijk: een bruin lederen zadel, kickshift-naafversnelling of een chainglider kettingkast. Elke fiets heeft hierdoor zijn eigen karakter.

De 'Recycle' wordt opgebouwd door medewerkers die in een traject zitten; 'op weg naar werk'. Zij zijn op dit moment (nog) niet in staat om de reguliere arbeidsmarkt op te gaan. In de fietsenwerkplaats bieden wij een veilige werkomgeving waar, met behulp van coaching de werknemersvaardigheden worden bijgebracht en daarnaast ook het fietsvak wordt geleerd. Wanneer ze voldoende basiskennis hebben, kunnen zij onder begeleiding van een fietsenmaker de recycle opbouwen voor de klant.

Uiteindelijk levert onze medewerker de fiets af aan de klant. Hierbij hoort een echtheids-certificaat dat voorzien is van afleverdatum, framenummer en naam van diegene die de fiets gebouwd heeft.

De Recycle  is het duurzame alternatief. Hergebruik van grondstoffen én investeren in de mens, dat is – volgens ons – de sleutel naar duurzaamheid.

De Retroracer is in de afgelopen jaren een genre opzichzelf geworden binnen de fietsenwereld. 

Deze stoere industriële racer geeft in een oogopslag aan waar het bij dit type fiets om gaat; een stoere fiets zonder opsmuk en toch luxe. Met zijn kickshiftversnellingsnaaf, lederenassecoires, gekleurde velgen en slicks is deze fiets namelijk een zeer luxe stadsracer. 

De Basic heeft door de jaren heen al wat meteamorfoses ondergaan. Het principe is echter altijd hetzelfde gebleven; een hippe, degelijke fiets die geheel persoonlijk wordt samengesteld en dat al vanaf €525,-. 

Binnen het "Basicpakket" is er de mogelijkheid om een frame in kleur naar keuze te laten coaten. Montage van verdere onderdelen zoals velgen/spatborden kan met RVS kleurige delen en/of zwart staal. De kleur banden is hierbij geheel naar keuze van de klant. Versnellingen en andere accesoires is tegen meerprijs optioneel. 

Een Recycle Deluxe doet zijn naam eer aan.

De fietsen zijn volledig naar wens samengesteld waarin er een keuze is uit diverse opties. Waar het even kan proberen we authentieke gereviseerde onderdelen in het model terug te laten komen.