Circulus

Duurzame fietsen met een verhaal

Recycle Trolleys

Het (langdurig) lopen met een vuilniszak en een grijper is zwaar werk en bovendien komen alle afvalstromen bij elkaar in één vuilniszak terecht. 'Dat moet beter kunnen', vond een medewerker van Cambio. Hij bedacht een oplossing in de vorm van de Recycle Trolley; een duurzaam, ergnomisch en praktisch product om ook bij de handmatige reiniging aan afvalscheiding te kunnen doen. 

Inmiddels heeft de Trolley zijn sporen verdiend en wordt door diverse gemeentes, stichtingen en of winkeliers gebruikt. 

De Recycle Trolley in zijn originele gedaante is nog steeds een gewild succesnummer. 

Met name bij het ondersteunen van werkzaamheden in de buitenruimte of bij vrijwilligersiniatieven is deze Recycle Trolley in onze eigen organisatie, maar ook voor anderen onmisbaar geworden. 

Door zijn driebakkige constructie kunnen bijvoorbeeld restafval, PMD en of papier al op straat worden gescheiden en direct worden aangeleverd. 

De houten constructie van de Trolley is vervaardigt in onze eigen houtwerkplaats en voorzien van afvalbakken gemaakt van gerecycled plastic.

De lichte golfkarconstructie maakt dat de kar ergonomisch is en goed manoeuvreerbaar. Ideaal voor bijvoorbeeld in smalle binnensteden en of woonwijken. 

De Recycle Trolley is verkrijgbaar voor €495,- 

 

 

De Recycle Trolley 2.0 is zoals de naam al zegt de tweede generatie Recycle Trolley. Er bleek vraag te zijn naar een tweebakkige versie die ook nog eens makkelijker te vervoeren moest zijn. Bij de Cambio fietsenwerkplaats houden wij wel van dat soort vragen en dus ontwierpen onze medewerkers deze versie van de Trolley. De Recycle Trolley is dus niet alleen product gemaakt maar ook daadwerkelijk bedacht en doorontwikkelt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De Trolley kent een afneembare bak (vervaardigt in onze houtwerkplaats) met daarop afvalbakken vervaardigt uit gerecycled plastic. Door het invouwbare frame is deze trolley ideaal te vervoeren. Dit maakt hem uitermate geschikt voor evenementen of voor klussen waarbij de Trolley tussentijds over grotere afstanden moet worden vervoerd.  Door gebruik te maken van een simpele constructie kan deze Trolley een stootje hebben en is daarbij relatief onderhoudsarm. 

Net als zijn driebakkige grote broer is deze Recycle Trolley 2.0 verkrijgbaar voor €495,-